Whey To Go Białko serwatki naturalny smak czekoladowo kakaowy
Whey to go Solgara są wysoce skutecznymi i zaawansowanymi naukowo suplementami białek. Wytwarzane są z mieszaniny, w wyjątkowy sposób produkowanych izolatów i koncentratów białka. Każdy z procesów produkcji ma na celu zwiększenie możliwości wchłaniania oraz wykorzystania białka przez organizm.
Whey to go Solgara są również wzbogacone o dwa cenne składniki: L-Glutaminę w wolnej postaci oraz dodatkowe BCAA, również w postaci wolnej. L-Glutamina jest aminokwasem najpowszechniej występującym w organizmie, odgrywającym kluczową rolę w metabolizmie oraz utrzymaniu mięśni.
Ponadto L-Glutamina pomaga chronić i zapobiegać utracie masy mięśniowej w przypadkach urazów lub dużych obciążeń. BCAA, a w szczególności izoleucyna, leucyna i walina są podstawowymi aminokwasami zaangażowanymi w dostarczanie alternatywnego paliwa pozwalającego na zachowanie tkanki mięśniowej w warunkach stresu oraz metabolizmu mięśni.
Informacje alergiczne: zawiera mleko i soję
Odpowiedni dla wegetarian.
Nie zawiera sztucznych substancji słodzących.
Skład:
Składnki porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia 34 gramów (1 płaska miarka):
Izolat białka serwatki poddanej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym* (z mleka) 16,97 g
Fruktoza (z buraków)
Koncentrat białka serwatki poddanej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym* (z mleka) 4,28 g
Kakao holenderskie, czekolada, wanilia i aromat masła Butter Buds
L- glutamina 1216 mg
Aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach w wolnej postaci (leucyna, walina, izoleucyna) 364 mg
(ok. 121 mg każdego aminokwasu w jednej porcji)
Trójglicerydy o średniej długości łańcucha 68 mg
* Zawiera beta-laktoglobulinę, alfa-laktoalbuminę, glikomakropeptydy kazeinowe, immunoglobulinę, albuminę surowicy wołowej, pozostałe kazeiny, peptydy serwatkowe i laktoferynę.
Naturalne substancje pomocnicze:
Substancja wypełniająca: lecytyny (sojowe)
Substancja zagęszczająca: guma celulozowa
Dawkowanie: 34 gramy (1 płaska miarka) dziennie
Opakowanie: 454 gramy
Zapewnia kurację: 13 dni